Lisa Andersson

Första julbordet.

Kategori: Om en dag

 
Igår kväll var jag på mitt livs första julbord (utanför hemmet alltså, julmat hemma är jag extremt rutinerad av). Det var trevligt att få fira in jullovet lite och julmat är smaskens. Jag var för övrigt extremt produktiv igår också, vi fick in tre rapporter och blev godkända på två av dem. Så nu är det faktiskt lov på riktigt och det ska bli skönt. Sen är det tentor i januari, och kalla mig gärna lite sjuk men jag ser nästan framemot det. Att plugga när man har tid och kan planera är faktiskt helt okej. Så glad att det inte var tenta-p nu. Då hade det varit gråtpanik vid det här laget. 
 
Den här dagen är vigd åt trevliga saker, jag ska njuta av att bocka av den där att-göra-listan som inte består av skolsaker. Först ska jag försöka hitta de sista julklapparna och sen blir det kanske lite lussebullsbak. Konsumtionen av bullar senaste tiden har i och för sig varit skyhög men är det jul så är det. En vanlig dag hade ett träningspass varit inplanerat också men jag har en väldigt irriterande hals för tillfället. Den gör inte ont, men det känns som om jag svalt en sandlåda. Det är lite jobbigt att ta ett avbrott i träningen som annars har gått så bra, men jag behöver nog öva på det här också. Klättrar på väggarna. Kroppen är ju till för att röra på, i alla fall min. 
 
Hej så länge!
 
 

8 december.

Kategori: Om en dag

 
Tjoho! Det är standard att det går nån månad mellan varje inlägg. Men allt tuffar på, veckorna bara rusar iväg. Höll på att skriva att jag lever ett ganska händelselöst liv, men insåg att det nog inte är sant. Jag flänger runt en hel del och försöker trycka in så mycket det går på dagarna.
 
Träningen har gått bra senaste månaderna, jag vet inte riktigt när jag "körde igång" på riktigt men jag satte upp lite olika mål och sen dess har motivationen och disciplinen vart med mig. Jag har även börjat planera en vecka i taget och försökt mig på att strukturera upp det lite mer än tidigare. Men det där med en lång träningsplanering har jag skippat. Fy så tråkigt, funkar inte på en rastlös en som jag. Det är häftigt att känna när det stämmer, när man känner att man väljer rätt, gör rätt. Det är som att jag varje dag får en ny insikt. 
 
Det har blivit flera roliga pass. Två Night Extreme har jag hunnit med, och på båda har jag orienterat sådär som jag vill göra. Offensivt. Pang på bara. Måste bli betydligt modigare på natten, men det ska tränas upp. Jag har börjat sikta in mig på natt-SM nästa år. Då ska jag orientera riktigt jäkla bra, och våga!
 
I helgen hade vi träningshelg hemma i Ärla, eller snarare en träningsdag. Det blev ett ordentligt långpass där vi blev utskjutsade och först sprang en bana i underbar terräng, för att sedan på två andra kartor börja vägen hem mot Ärla. 2,40 tog det och kropppen kändes stark, förutom en hungrig mage, trots att jag nog stoppade i mig mest energi av alla oss... Det var kul att vi tjejer höll ihop, och jag såg till att njuta av skogen. Tillbringade nämligen fredagskvällen på en crosstrainer, vilket gör att man bygger upp ett bra pannben men dessutom uppskattar skogspassen extremt mycket. Fan, jag är verkligen en riktig skogsnörd. 
 
Nu är det hög tid att börja med det där plugget jag skjutit upp. Men nästa inlägg ska inte dröja en månad. 
 
Trött gäng efter långpass. Nästa år är vi starka. 
 
Jag har fått igång rullskidåkandet!