Lisa Andersson

Långa dagar.

Kategori:


Dagarna känns långa då man gör i princip en sak, pluggar. Samtidigt känns dem alldeles för korta och tiden springer iväg innan man fått in allt viktigt i skallen. Tenta-p är i vilket fall i full gång med mycket tid i skolan, enorma mängder kaffe och obligatoriskt klägg varje dag.

Jag befinner mig i skolan och inväntar att jag ska känna mig klar så jag kan åka och träna. Hade sällskap tidigare men de har lämnat mig, så det är bara jag och fruktsalladen nu. Har totalfastnat för frukt och vaniljkesella, fast måste kanske motvilligt inse att jag äter en efterrätt som mellanmål...

Igår sprang jag en mindre löptävling och jag hade som vanligt ont i magen innan. Det är terränglöpning och nattorientering som framkallar dessa känslor av panik, fast när jag väl får starta brukar allt släppa och jag inser varje gång att det faktiskt är kul. Jag är nöjd med loppet, och att jag disponerade mina krafter bra, det var trots allt mer än ett år sen jag sprang en ren löptävling. Fick nog lite mersmak, för jag känner mig sugen på att springa mer sånt. Det är peppande att ha tider man kan kapa på, och slita hårdare för att nå.

 

 
 
 
 
 

 

 

We used to own this town, share our hearts for better.

Kategori: Om en dag

 
Jag har en sån där härlig känsla i kroppen nu. När det känns bra i varenda kroppsdel. Jag har helt lagt undan ångesten över tentorna och hur lite jag kan till dem. Jag känner för att njuta av det som är bra istället, och det är en del som hänt och ska hända som jag ser framemot. Jag har haft min första riktiga anställningsintervju vilket var ganska ovant, och svårt. Men även om jag inte får det här jobbet så är jag en erfarenhet rikare och kan förhoppningsvis göra ännu bättre ifrån mig nästa gång. Dock verkar jobbet riktigt kul, och jag behöver verkligen testa på något nytt, samt tjäna en del slantar.
Jag var även på en utbildning idag för oss som ska vara kemimentorer i höst, ett litet arbete som jag fick för ett tag sen, och som verkar vara himla kul. Helt klart en utmaning, men såna har inte stoppat mig förr. Hoppas bara jag får snälla elever att ta hand om.
Sist men inte minst är det öl-ol på lördag, vilket jag idag insåg ska bli askul! Förra året var galet och i år tänkte jag dricka ölen ännu fortare och springa en aning mer rätt. Förbereder mig mentalt redan nu på det tuffa uppdraget.
 
 
 
 

Att älska tröttheten.

Kategori: Om en dag

 
Helgen var slitsam. Jag måste erkänna att jag har en riktigt kass grundträning bakom mig och att varje meter i helgen fick jag slita. Men det kan bara bli bättre, och jag känner att det blir så sakta men säkert. Den här våren har jag verkligen fått uppleva en ny form av trötthet, och jag har lärt mig att älska den. En annan insikt är att min vilja ibland är ohälsosamt stark, och jag har förstått hur länge jag klarar av att ligga precis på gränsen till att inte orka en centimeter till, och det är alltid längre än man tror.
Igår höll jag på att göra en sånt lopp som jag hade varit så himla nöjd med, men tröttheten tog över mitt huvud och jag stängde av orienteringen till tredje sista. Jag gjorde en riktigt stor bom och alla jag kämpat för att ha bakom mig sprang lätt om. Men så är det med orientering, och jag har bara mig själv att skylla. Jag är i alla fall nöjd med allt innan bommen, och att jag inte släppte trots att jag bara ville gråta i de där äckliga bergen.
 
Min mage har vart i uppror sen igår, vilket den i och för sig alltid blir när jag tar ut mig fullständigt. Jag är hungrig men samtidigt illamående och inte alls sugen på mat, jobbig kombo. Det enda jag kan tänka mig nu är sushi. Sitter och simulerar hur detta skulle smaka...