Lisa Andersson

Smålands.

Kategori: Om en dag

 
I helgen visade Sverige lite av sin fina sida. Solen sken och det var vitt lite här och var. Jag har sprungit en massa orientering, duschat ute i ett visst antal minusgrader och sovit på ett klassrumsgolv sen igår. 
 
Smålandskavlen var det kallaste jag genomlevt på ett tag, men det var också en väldigt kul helg. Trots två ej perfekta lopp och minimalt med sömn. Jag tror att jag fick tillbaka lite av den där härliga känslan orientering brukar ge mig. Jag sprang nattsträckan igår kväll, och inledde knackigt. Jag var alldeles för nervös och mörkrädd, men sen skärpte jag till mig och spikade varenda kontroll till mål. Idag fick jag hoppa in i ett herrlag, och trots tår som i starten mer liknade is var det bland det roligaste jag gjort på länge. Jag såg kanske tre löpare och bakom mig var det inte många, men det var riktigt härligt idag. Både tröttheten och orienteringen. Jag saknar verkligen skogen ibland.
 
Bilden visar hur fantastiskt vackert det var i morse, kallt som satan men fint.
 
 
 
 

Det tog slut den här gången också.

Kategori: Om en dag

 
Ojoj, vilken vecka det har varit. Tre tentor, otaliga timmar av plugg och en viss dos kaffe senare har jag nu krigat mig igenom ännu ett tenta-p. Att resultatet är något att fira tvivlar jag på, och som vanligt förbereder jag mig på det värsta, så att man slipper bli sådär väldigt, väldigt besviken. Men idag var första gången jag blev uppriktigt ledsen av en tenta. Programmeringen gick käpprätt åt skogen, den var skitsvår och jag är inte jätteduktig. Extremt dålig kombination just idag. Så jag var nere ett tag, men nu har jag återfått krafterna och intalar mig att "allt löser sig". Dessutom har jag än så länge bara hört fem (!) som klarade den, vilket fick mig lite lugnare.
 
Övrig information är att jag hela eftermiddagen ägnat mig åt ingenting vilket är en klart underskattad syssla. Fast en sak har jag faktiskt gjort, jag har spatserat runt i ett par nya orange pjucks. Nu till det jobbiga, är det sköna eller inte? Ingen aning. Vill bara ut och springa och testa, men då blir de ju smutsiga och ej återlämningsbara. 
 
Nu har jag en hel helg utan minsta lilla plugg. Känslan går inte att beskriva.
 
 
 
 
 

Det finns alltid trevligare saker att hitta på.

Kategori: Om en dag

 
Jag önskar att jag var grym på att programmera. Att koder och siffror bara uppenbarar sig helt plöltsligt. Verkligheten är en helt annan. Jag har i vilket fall slutat deppa över tentan som skrevs igår, går det dåligt får jag väl skriva den en gång till, och har jag sagolik tur och sätter den kommer jag dö i chock. 
 
Jag kan ju erkänna att jag inte ens förstår frågorna till de gamla programmeringstentorna, men från och med nu har jag cirka 38 timmar på mig att bli klok på detta. Så, nu kör vi. Tur att det finns kaffe.
 
525021_495984600426176_1120847673_n_large